Laat steun aan kolonisten-Israël varen

Rabbijn Arik Ascherman helpt Palestijnse boeren met de olijvenoogst, afgelopen najaar. Vrede wordt gesloten door overheden, maar wordt pas mogelijk als volkeren in vrede willen samenleven. Opinie
Rabbijn Arik Ascherman helpt Palestijnse boeren met de olijvenoogst, afgelopen najaar. Vrede wordt gesloten door overheden, maar wordt pas mogelijk als volkeren in vrede willen samenleven. | beeld ap / Majdi Mohammed
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een tweestatenoplossing en recht en gerechtigheid bevorderen. Dat is pas echt pro-Israël. Die koers zou ook de ChristenUnie moeten volgen.

Met verbazing nam ik kennis van uitspraken van ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers op zijn partijcongres op 23 april. Hij verweet in zijn toespraak D66 anti-Israël te zijn. Anderen gebruikten die kritiek om een stapje verder te gaan en mijn partij te beschuldigingen van antisemitisme. Dat vind ik bevreemdend en pijnlijk.

Pijnlijk, omdat niets zo wezensvreemd is voor mijn partij als racisme, xenofobie en discriminatie. Bevreemdend, omdat D66-leider Alexander Pechtold mede erop heeft aangedrongen dat het kabinet de strijd tegen antisemitisme ook breder in de EU moet agenderen.

Bevreemdend oo …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?