Laat Putin geen tweedracht zaaien

Gevaarlijk ‘wapengekletter’, vond de Duitse minister Steinmeier van de recente grote NAVO-oefening in Polen, zo dicht bij de Russische grens. Op de foto Poolse en Amerikaanse militairen bij de openingsceremonie. Opinie
Gevaarlijk ‘wapengekletter’, vond de Duitse minister Steinmeier van de recente grote NAVO-oefening in Polen, zo dicht bij de Russische grens. Op de foto Poolse en Amerikaanse militairen bij de openingsceremonie. | beeld ap / Alik Keplicz
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Opvallend was de kritiek van de Duitse minister Steinmeier op de grote NAVO-oefening in Polen onlangs. De NAVO moet zich niet door Moskou uit elkaar laten spelen.

De eensgezindheid van de NAVO en de Europese Unie ten opzichte van Rusland staat onder druk. In Brussel en de lidstaten hoort men tegengestelde opvattingen.

Heel opmerkelijk was de kritiek van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, in Bild am Sonntag, op de recente, grote NAVO-oefening in Polen en de Baltische Staten (7-17 juni). Hij sprak van ‘wapengekletter’ en waarschuwde voor terugkeer naar een politiek van afschrikking. Steinmeier pleitte voor meer dialoog en samenwerking met Rusland.

Zijn uitlatingen bleven niet onbesproken. De Frankfurter Allgemeine meende …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?