Laat het toch maar Trump worden

Voorganger Joshua Nink, rechts op de foto, bidt voor presidentskandidaat Donald Trump tijdens een dienst in de First Christian Church in Council Bluffs, Iowa, begin dit jaar, terwijl zijn vrouw Melania, links, toekijkt. Opinie
Voorganger Joshua Nink, rechts op de foto, bidt voor presidentskandidaat Donald Trump tijdens een dienst in de First Christian Church in Council Bluffs, Iowa, begin dit jaar, terwijl zijn vrouw Melania, links, toekijkt. | beeld ap / Jae C. Hong
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Donald Trump zal misschien voor teleurstellingen en gêne zorgen, maar Hillary Clinton zal een ramp zijn voor de Verenigde Staten.

Eigenlijk gaat het bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen om één kwestie: de samenstelling van het hooggerechtshof. De volgende president moet waarschijnlijk drie of nog meer rechters voordragen. Hun uitspraken hebben een enorme invloed op ons land, die soms generaties lang doorwerken. We hebben daar afschuwelijke ervaringen mee.

Een vonnis dat ons nog steeds achtervolgt, heeft met abortus te maken, bekend onder de naam Roe vs. Wade uit 1973. Er zijn sindsdien 54 miljoen onschuldige kinderen in de moederschoot vermoord en dat gaat nog elke dag door.

Ik was in juni bij een ontm …
Dit is 11% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?