Kind kan opbloeien op een speciale basisschool

Op het vmbo zie je dat leerlingen die van het speciaal onderwijs komen, beter in hun vel zitten dan leerlingen die met moeite de gewone basisschool deden. Opinie
Op het vmbo zie je dat leerlingen die van het speciaal onderwijs komen, beter in hun vel zitten dan leerlingen die met moeite de gewone basisschool deden. | beeld anp / Martijn Beekman
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Op een gewone basisschool altijd lage cijfers halen, of op een speciale school ontdekken wat je wél kunt. Waar zou een kind gelukkiger zijn?

Het artikel ‘Klas met wel erg veel verschillen’ (ND 1 juli) riep veel herkenning bij mij op. Na een aantal jaren leidinggeven op basisscholen, stond ik de afgelopen anderhalf jaar weer voor een groep. En ik kom zaken tegen die genoemd worden: leerlingen met speciale onderwijsbehoeften, aangepaste of verlengde instructie, veel overleg met ouders.

In het stuk worden oplossingen aangedragen als bijstand vanuit het speciaal basisonderwijs en videocoaching. Ik heb hierover mijn twijfels. Wat mij enorm zou helpen, zijn meer handen in de klas.

Wat zou het fijn als ik – en ik denk, elke leerkracht …
Dit is 16% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?