Kerk heeft bekeerlingen nodig

Een internationale ontmoetingsdienst in de vrijgemaakte kerk in Balkbrug: dominee Yan Wambraw uit Indonesië breekt het brood tijdens de viering van het avondmaal. Opinie
Een internationale ontmoetingsdienst in de vrijgemaakte kerk in Balkbrug: dominee Yan Wambraw uit Indonesië breekt het brood tijdens de viering van het avondmaal. | beeld Johan Pielman
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het verhaal over ‘stille kerkverlating van twintigers’ (ND-Zeven 7 mei) zette mij aan het denken. Is het geloof voor ons niet te gewoontjes geworden? Zijn we nog weleens smoorverliefd op Jezus?

Ik ben een geboren Rouvener. Tot mijn achttiende ben ik in dit mooie dorp opgegroeid. Mijn ouders zijn er ook geboren, evenals mijn grootouders, overgrootouders … In de stamboom kom ik tot 1580. Vijftien generaties uit Rouveen. Eenmaal zat er een meisje uit Ruinewold bij. Wat zal dat een opschudding hebben veroorzaakt!

Vijftien generaties, volgens mij allemaal christenen. Het christen-zijn zit bij ons, bij wijze van spreken, in de genen. Het nieuwe is er wel vanaf.

Het is als met een huwelijk. In het begin smoorverliefd, maar daarna ook al snel wat gewoontjes.

Natuurlijk, je houdt wel va …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?