Kameroen onderdrukt Engelstalige minderheid. Dit is het meest vergeten conflict

Protesten in Kameroen tegen de onderdrukking van de Engelse minderheid die daar woont, worden keihard onderdrukt. Foto: een groep gearresteerde demonstranten (eind 2018). Opinie
Protesten in Kameroen tegen de onderdrukking van de Engelse minderheid die daar woont, worden keihard onderdrukt. Foto: een groep gearresteerde demonstranten (eind 2018). | beeld afp
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Op het moment dat jonge Kameroense vrouwen op het WK-voetbal in Frankrijk hun wedstrijden spelen, vechten andere jonge Kameroense mannen en vrouwen voor de rechten van de Engelstalige minderheid in dit door Franstaligen gedomineerde land.

De toekomst staat op het spel Zaterdag speelt Nederland tegen Kameroen bij het WK voetbal voor vrouwen. Kameroen is een bekend land in de voetbalwereld. Namen zoals André Onana van Ajax, Roger Milla en Samuel Eto’o doen een belletje rinkelen.

De Norwegian Refugee Council (NRC) publiceert jaarlijks een lijst van ’s werelds meest vergeten ontheemdingscrises. Voor wat betreft 2018 heeft Kameroen de twijfelachtige eer om de lijst aan te voeren, op de voet gevolgd door de Democratische Republiek Congo.

Sinds de onafhankelijkheid in 1961 hebben de Franse taal, cultuur, rechtssysteem, onderwijsstr …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?