Jubeljaar? Doe liever recht

Dagloner Victoria Apasa, 72 oud, laat haar handen zien: zwart en modderig van het oogsten van tomaten in de Tambovallei in Arequipa, Peru. Eeuwenlang zegende de Rooms-Katholieke Kerk in Peru de rijken. Opinie
Dagloner Victoria Apasa, 72 oud, laat haar handen zien: zwart en modderig van het oogsten van tomaten in de Tambovallei in Arequipa, Peru. Eeuwenlang zegende de Rooms-Katholieke Kerk in Peru de rijken. | beeld ap / Rodrigo Abd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Waar blijven de scherpe kanten van het Jubeljaar? We koesteren nog steeds de verslavende structuren van de wereldeconomie.

De Heilige Deuren gaan open. Ik word gewenkt: ga te biecht en ter communie; wees met tedere en warme barmhartigheid bewogen; knuffel iemand die zielig is. Het zijn voor mij te veel open deuren. Te veel mystiek en te weinig politiek.

Wat mij uit het Nederlands Dagblad van 5 december toewaait over het komende Heilig Jaar van Barmhartigheid is ver bij de storm vandaan die mij omver blies toen ik de Bijbelse gegevens over het (niet) vieren van het Jubeljaar tot me door liet dringen.

scherpe tanden

Waar zijn de scherpe tanden van Leviticus gebleven? Ik verbaasde mij over zoveel maatschappijkrit …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?