Ingezonden brief: The Passion raakt het sentiment van God-Nederland-Oranje

<p>Edwin Jonker als Jezus tijdens The Passion. De negende editie van het verhaal van de laatste uren van Jezus werd live uitgezonden vanuit Dordrecht. </p> Opinie

Edwin Jonker als Jezus tijdens The Passion. De negende editie van het verhaal van de laatste uren van Jezus werd live uitgezonden vanuit Dordrecht. 

| beeld anp / Bart Maat
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Samen met mijn tienerdochter keek ik naar de negende editie van ‘The Passion’. Wij doen dit al een paar jaar, net zoals we naar het Songfestival, het Nieuwjaarsconcert in Wenen of het kerstcircus van Monte Carlo kijken. Commentaar gevend op de kleding, de acteer- en zangprestaties en nog een boel andere zaken. 

Steeds meer bekende Nederlanders maken hun opwachting en het lijkt stilletjes aan een nationale traditie te worden. Een avondje ‘The Passion’ is in feite een ontspannen avondje ouderwets tv-vermaak voor heel Nederland. Toch bleef ik met een dubbel gevoel achter. Is het wel voor heel Nederland? Het viel mij gisteravond ineens op, dat het eenzijdig ‘multicultureel’ is. Al jaren doen er acteurs of zangers mee met een Surinaamse of Antilliaanse achtergrond, maar nooit eentje met een islamitische achtergrond.

Logisch zult u zeggen, want de ontkenning van de kruisdood van Jez …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?