In slums zijn mensen beter af

Spreekuur op een kliniek in Ndirande. In deze sloppenwijk in Malawi zijn minder kinderen ondervoed dan op het platteland. Rechtsonder: Ndirande gezien vanuit de lucht. Rechtsboven: een verkooppunt van doodskisten. Opinie
Spreekuur op een kliniek in Ndirande. In deze sloppenwijk in Malawi zijn minder kinderen ondervoed dan op het platteland. Rechtsonder: Ndirande gezien vanuit de lucht. Rechtsboven: een verkooppunt van doodskisten.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Sloppenwijken bij de grote steden zijn niet alleen oorden van armoede en ellende. Ze bieden inwoners kansen om vooruit te komen.

Wie woont in een westers land, vindt een Afrikaanse of Aziatische sloppenwijk waarschijnlijk ellendig. En terecht. Die slums zijn ook dramatisch. Ze zijn vies, druk en gevaarlijk. En dat zijn ze niet alleen in westerse ogen. Slumbewoners denken er niet anders over.

Toch verruilen jaarlijks zo’n zestig miljoen mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika het platteland voor de sloppenwijken. En dat doen ze met reden. Wie het plattelandsdorp verlaat, hoopt ook de duisternis, de extreme armoede en de hoge kindersterfte te verlaten.

Want sloppenwijken vormen ook een belofte.

eigen restaura …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?