Hulp is ander doel dan missie

Ellah en Job werken voor Nakela, een christelijke aidsbestrijdingsorganisatie in Zuid-Afrika. Zo willen ze ‘hand en voet van Jezus Christus zijn in de lokale gemeenschap’, zoals het bord op de gevel zegt. Nakela kreeg daarvoor, via Verre Naasten (en Prisma), subsidie van de Nederlandse overheid. Opinie
Ellah en Job werken voor Nakela, een christelijke aidsbestrijdingsorganisatie in Zuid-Afrika. Zo willen ze ‘hand en voet van Jezus Christus zijn in de lokale gemeenschap’, zoals het bord op de gevel zegt. Nakela kreeg daarvoor, via Verre Naasten (en Prisma), subsidie van de Nederlandse overheid. | beeld Verre Naasten
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Kan subsidie de identiteit van christelijke ontwikkelingsorganisaties onder druk zetten? Ja, maar dat zijn ze zich bewust. Het zou ook slecht rentmeesterschap zijn om subsidie dan maar zonder meer te laten lopen.

Christelijke ontwikkelingsorganisaties doen water bij de wijn, om maar subsidie van de overheid te krijgen. Dat verwijt van Martien Timmer (ND 6 april) doet hun geen recht.

Martien Timmer gooit missie- en ontwikkelingsorganisaties op een hoop en vergelijkt zo appels met peren.

Verre Naasten is bijvoorbeeld een missieorganisatie. Onze missie is ‘geloof delen wereldwijd’. Dat geloof delen we in woord en daad, dus ook via hulpverleningsprojecten. Maar het primaire doel van Verre Naasten is altijd, mensen in aanraking te laten komen met Jezus Christus de Verlosser.

Naast missieorganisaties zi …
Dit is 12% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?