Het wordt Trump. Evangelicals, wat nu?

De handen omhoog voor Donald Trump – kiezers staan rijen dik bij een verkiezingsbijeekomst, in de hoop een glimp van hem op hun smartphone kunnen vangen. Opinie
De handen omhoog voor Donald Trump – kiezers staan rijen dik bij een verkiezingsbijeekomst, in de hoop een glimp van hem op hun smartphone kunnen vangen. | beeld ap / Jon Elswick
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De kandidatuur van Donald Trump biedt evangelicals een niet te missen kans. Het is tijd om te herontdekken waar hun loyaliteit hoort te liggen: niet bij de Republikeinse Partij, maar bij het evangelie.

Na zijn winst in de voorverkiezingen in Indiana, is Donald Trump de gedoodverfde kandidaat van de Republikeinse Partij voor het presidentschap van de Verenigde Staten. In de komende tijd zullen velen van ons in de evangelicale wereld in de verleiding komen het hoofd in de schoot te leggen – misschien ons maar helemaal te onttrekken aan het politieke bedrijf, omdat we niet meer weten waar we het zoeken moeten.

Toch moeten we niet wanhopen. We hebben de strijd om de nominatie verloren, maar tegelijk hebben we juist een kans gewonnen om ons evangelisch getuigenis terug te vinden.

oververhit

Da …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?