Het is onbegrijpelijk dat Sigrid Kaag in haar nieuwe beleid niet één keer religie noemt

Als de minister voor Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, een plan maakt voor duurzame verandering en daarbij niet één keer de rol van religie noemt als serieuze factor, dan is die nota bijna ongeloofwaardig. Opinie
Als de minister voor Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, een plan maakt voor duurzame verandering en daarbij niet één keer de rol van religie noemt als serieuze factor, dan is die nota bijna ongeloofwaardig. | beeld anp / Bart Maat
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het is onbegrijpelijk en ongeloofwaardig dat minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) de rol van religie in haar nieuwe beleid niet één keer noemt.

Het is ten eerste een groot compliment waard dat het kabinet weer wil investeren in ontwikkelingssamenwerking. Ook maakt de minister uitstekende beleidskeuzes door te kiezen voor conflictpreventie, armoedebestrijding, de gevolgen van klimaatverandering en het versterken van de positie van vrouwen en meisjes.

Als je in wilt zetten op deze thema’s, is het echter onbegrijpelijk dat in de nota helemaal niets gezegd wordt over de rol van religie bij duurzame ontwikkeling. Met twee christelijke partijen in het kabinet, hadden wij een bredere visie verwacht.

Minister Kaag hangt haar beleid op aan …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?