Het draait om geheime diensten

Een groot deel van de geradicaliseerde jongeren staat helemaal niet open voor een vriendelijke wijkagent. Dus dat is zeker niet hét wapen in de strijd tegen het terrorisme. Dat is toch echt de geheime dienst. Opinie
Een groot deel van de geradicaliseerde jongeren staat helemaal niet open voor een vriendelijke wijkagent. Dus dat is zeker niet hét wapen in de strijd tegen het terrorisme. Dat is toch echt de geheime dienst. | beeld anp / Koen van Weel
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Goed onderwijs, een vriendelijke wijkagent en beperkte spierballentaal vanuit de overheid in de strijd tegen terrorisme werpt zeker z’n vruchten af, maar je redt het er niet mee.

Een groot deel van de geradicaliseerde jongeren staat helemaal niet open voor een vriendelijke wijkagent of een gematigde toon van premier Rutte. En goed onderwijs kan ironisch genoeg zelfs averechts werken.

Nederland kent geen no-goarea’s waar politie en justitie geen rol spelen, zoals in Frankrijk en België. Dit komt door een lagere concentratie van migranten en de brede benadering van het contraterrorisme-beleid. Hierdoor kan radicalisering vroegtijdig gesignaleerd worden door wijkagenten en eerstelijnswerkers binnen de zorg en het onderwijs.

Maar, zij hebben slechts zicht op een fractie …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?