Hervormde traditie kllinkt vaker in debat over multiculturele samenleving

‘Als je als land en als kerk geen stelling neemt tegen de islam, hoef je niet meer na te denken over orthodox-zijn in deze tijd, omdat de islam dan over enige tijd ons land overgenomen heeft en orthodox-christelijk geloof niet meer mogelijk is.’ Die gedachte kom je onder christenen steeds vaker tegen. Opinie
‘Als je als land en als kerk geen stelling neemt tegen de islam, hoef je niet meer na te denken over orthodox-zijn in deze tijd, omdat de islam dan over enige tijd ons land overgenomen heeft en orthodox-christelijk geloof niet meer mogelijk is.’ Die gedachte kom je onder christenen steeds vaker tegen. | beeld anp / Jerry Lampen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De hervormde traditie – ‘de overheid is er om de christelijke identiteit te beschermen’- duikt steeds meer op in het debat over de multiculturele samenleving.

Tijdens een bijeenkomst waar ik pas was, sprak iemand voor mij geheel onverwacht zijn steun uit voor de PVV. Met als argument: als je als land en als kerk geen stelling neemt tegen de islam, hoef je niet meer na te denken over orthodox-zijn in deze tijd, omdat de islam dan over enige tijd ons land overgenomen heeft en orthodox-christelijk geloof niet meer mogelijk is.

Op dat moment besefte ik: dit is een punt waarop ik de hervormde traditie niet begrijp, doordat ik een christelijk-gereformeerde achtergrond heb.

Nu ik al een aantal jaar meedraai binnen de hervormde stroom van de Protestantse …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?