Gezond uit de fabriek, het kan

Soms zijn producten uit de fabriek bewezen gezonder. Het bekendste voorbeeld is margarine, waarvan de vetten beter zijn voor hart en bloedvaten dan de dierlijke vetten waarvan ‘echte boter’ wordt gemaakt. Opinie
Soms zijn producten uit de fabriek bewezen gezonder. Het bekendste voorbeeld is margarine, waarvan de vetten beter zijn voor hart en bloedvaten dan de dierlijke vetten waarvan ‘echte boter’ wordt gemaakt. | beeld anp / Koen van Weel
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Voedselschandalen zijn in Nederland zeldzaam. Maar het vertrouwen in fabrieksvoeding daalt alleen maar. Toch is margarine gezonder dan roomboter.

We vertrouwen inmiddels de buurman meer dan voedingswetenschappers of Unilever. Dat kan slecht uitpakken voor uw hart en bloedvaten.

Wat staat staat er bij u op het menu met Kerst? De vertrouwde gourmet? Of zalm met zoete-aardappelfriet? Welk menu dan ook, u neemt er waarschijnlijk de tijd voor. Geen soep uit blik, geen puree uit een zakje, geen pot mayo op tafel, maar vers, eerlijk en puur. Want bij feest hoort geen fabriekseten. Dat vinden we nep, en ongezond.

Dat klopt deels. Want er zit te veel zout in bliksoep, te veel suiker in mueslirepen en amper mais in maisbrood.

doorslaan

Maar w …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?