Geweld Israël in nieuwe fase

Palestijnse vrouwen in de rouw over een 22-jarige man, Raed Jaradat, in het dorp Sa’ir, bij Hebron op de Westelijke Jordaanoever. Volgens het Israëlische leger had hij een Israëli neergestoken, waarna hijzelf werd doodgeschoten. Opinie
Palestijnse vrouwen in de rouw over een 22-jarige man, Raed Jaradat, in het dorp Sa’ir, bij Hebron op de Westelijke Jordaanoever. Volgens het Israëlische leger had hij een Israëli neergestoken, waarna hijzelf werd doodgeschoten. | beeld ap / Nasser Shiyoukhi
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De nieuwe golf van geweld in Israël heeft een risico van escalatie in zich – niet alleen in het Midden-Oosten, maar tot in Europa toe. Dat vraagt om een nieuwe fase van conflictbeheersing.

De Palestijnse president Abbas heeft Tweede Kamerleden ontmoet (ND 30 oktober) en is ontvangen door koning Willem-Alexander. Hij is op zoek naar manieren om het vredesproces tussen Israël en Palestina nieuw leven in te blazen.

De vraag is of deze gesprekken ergens toe zullen leiden. Veel mensen betwijfelen of de Palestijnse leider en hetgeen hij vertegenwoordigt, nog wel relevant is.

Als we kijken naar de uitbarsting van geweld in Jeruzalem en de reacties daarop van premier Netanyahu, lijken die twijfels terecht.

Naar mijn mening luidt de nieuwe golf van terreur een nieuwe fase van conf …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?