Gereformeerde hoogleraar gezocht

Aan de Groningse theologiefaculteit werkt een college van hoogleraren vanuit de volle breedte van de Protestantse Kerk. Het is jammer dat het geluid van de voormalige Gereformeerde Kerken in dit college niet wordt gehoord. Opinie
Aan de Groningse theologiefaculteit werkt een college van hoogleraren vanuit de volle breedte van de Protestantse Kerk. Het is jammer dat het geluid van de voormalige Gereformeerde Kerken in dit college niet wordt gehoord. | beeld anp / Robin Utrecht
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het zou goed zijn als de voormalige Gereformeerde Kerken een hoogleraar krijgen in het ‘college van bijzonder hoogleraren’ aan de Groningse theologiefaculteit.

Dit college bestaat sinds 2012. Het heeft tot doel om academische bezinning en toerusting te bieden vanuit de breedte van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Vijf van de zes hoogleraren in het college hebben zitting namens een richtingsorganisatie binnen de PKN. Het zijn de Gereformeerde Bond, de Confessionele Vereniging, de Gereformeerde Zendingsbond in combinatie met de Inwendige Zendingsbond, de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten en de vernieuwingsbeweging Op Goed Gerucht. De zesde hoogleraar heeft een binding met het kerkelijke achterland van de Groningse theologiefaculteit.

Wa …
Dit is 13% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?