Geen gemeenschap, geen mens

Jonge asielzoekers komen uit school bij het voormalige recreatiepark in Oranje, dat dient als opvangcentrum. De onaangekondigde komst van een tweede stroom vluchtelingen veroorzaakte in het Drentse dorp veel ophef. Opinie
Jonge asielzoekers komen uit school bij het voormalige recreatiepark in Oranje, dat dient als opvangcentrum. De onaangekondigde komst van een tweede stroom vluchtelingen veroorzaakte in het Drentse dorp veel ophef. | beeld anp / Olaf Kraak
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Waarom trekt geen enkele politicus in Den Haag de morele kaart, door onomwonden op te komen voor de rechten van de vluchteling, hen ongehinderd toe te laten en hun dezelfde behandeling te geven als elke andere onderdaan van ons koninkrijk?

De vluchtelingen staan massaal aan onze poort en volgens het VN-Vluchtelingenverdrag hebben zij recht op toegang. Ze hebben zelfs recht op een gelijke behandeling als elke andere onderdaan van ons koninkrijk.

Tot verbazing van politiek filosofe Tamar de Waal, onlangs te gast in het tv-programma Buitenhof, trekt geen enkele politicus in Den Haag de ‘morele kaart’ door de politieke consequenties hiervan te aanvaarden. Zoals de Duitse bondskanselier Angela Merkel dat eind deze zomer wel deed.

Vooropgesteld dat het verschrikkelijk is wat er in het Midden-Oosten gebeurt, is het niet zo vreemd dat …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?