Geef ook die kromkommer en die rare paprika een kans in de winkel

Opinie
beeld pixabay
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Hoe kunnen we de verspilling van voedsel voorkomen of verminderen? Door ook een appel die minder dan 10 procent blos op de wangen heeft, toe te laten in de winkel. Donderdag praat de Tweede Kamer over voedsel.

Komkommers groeien in alle soorten en maten aan de plant. De één is zo krom als een hoepel, de ander is even dik als lang, en een derde is wel erg iel en dun. Paprika’s, kiwi’s of andere vruchten hebben soms de gekste vormen en appels en peren uit de groentetuin kunnen er ook verrassend anders uitzien dan hun soortgenoten in het schap van de supermarkt. Toch liggen ze vaak bijna volkomen identiek in het groentenschap en zijn verschillen nauwelijks te zien. Het blijft me verbazen. Hoe kan dat?

Wereldwijd wordt maar liefst een derde van al het voedsel verspild. Dat gebeurt niet alleen wanneer w …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?