Ga naast je medeburgers staan

Een moslim loopt bij het café in Parijs waar vorige week veertien mensen werden doodgeschoten, met kartonnen borden waarop staat: ‘Terrorisme is niet islam!!!’ en ‘Islam is als deze bloem – Terrorisme heeft geen religie’. Opinie
Een moslim loopt bij het café in Parijs waar vorige week veertien mensen werden doodgeschoten, met kartonnen borden waarop staat: ‘Terrorisme is niet islam!!!’ en ‘Islam is als deze bloem – Terrorisme heeft geen religie’. | beeld ap / Marius Becker
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vandaag is het eerste vrijdaggebed na de aanslagen in Parijs. De Unie van Franse Moskeeën (UMF) kwam donderdag met onderstaande boodschap, gericht aan de imams en alle moslims. Laat je aanspreken op het geweld van moslimterroristen. Toon dat je loyale burgers bent. De UMF vertegenwoordigt zo’n 500 meest Marokkaanse moskeeën.

De terroristische aanslagen van vrijdag 13 november 2015 roepen, zoals na elke aanslag gericht tegen ons land, vragen op over wat de moslims in Frankrijk kunnen of moeten doen om het terrorisme te bestrijden dat ons land bedreigt.

Al meteen na deze afschuwelijke en verwerpelijke aanslagen hebben de moslims in Frankrijk spontaan, unaniem en met de grootst mogelijke kracht hun afwijzing en veroordeling uitgesproken over de barbaarse daden in opdracht van de terroristische groep ‘Daesh’.

niet stigmatiseren

Er gingen stemmen op, dat Franse moslims hun verantwoordelijkheid moesten nemen ten aan …
Dit is 8% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?