Flexibele arbeid – ja, maar hoe?

Door scholingsbudgetten aan te bieden, zijn werkenden aantrekkelijker op de arbeidsmarkt en kunnen ze eerder doorstromen. Scholing, ook van vijftigplussers, is zeker zinvol. Opinie
Door scholingsbudgetten aan te bieden, zijn werkenden aantrekkelijker op de arbeidsmarkt en kunnen ze eerder doorstromen. Scholing, ook van vijftigplussers, is zeker zinvol. | beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Morgen komen de partijen die bij de kabinetsformatie betrokken zijn weer bij elkaar. Als het gaat om het arbeidsmarktbeleid moet nog heel wat gekneed worden om elkaar te kunnen vinden.

De vier partijen die proberen een kabinet te vormen, vinden allemaal dat er meer zekerheid moet komen op de doorgeschoten geflexibiliseerde arbeidsmarkt. Maar de manieren waarop ze dat willen realiseren, lopen uiteen. Wat vermoedelijk zal lukken, is verkorting van de loondoorbetaling bij ziekte, belastingverlaging op arbeid en uitbreiding van het vaderschapsverlof.

Als de formatie lukt, verwacht ik een aantal veranderingen op arbeidsrechtelijk vlak. Die verwachting baseer ik op de overlap in wensen en idealen van de vier partijen.

Allereerst zal de loondoorbetaling tijdens ziekte van werknem …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?