Er is geen hetze tegen de paus

Paus Franciscus tijdens een gebed voor de aanwezigen op het Sint-Pietersplein. Het is de plicht van gelovigen om alle dubbelzinnigheden en dwalingen van deze paus te benoemen. Opinie
Paus Franciscus tijdens een gebed voor de aanwezigen op het Sint-Pietersplein. Het is de plicht van gelovigen om alle dubbelzinnigheden en dwalingen van deze paus te benoemen. | beeld ap / Andrew Medichini
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Hendro Munsterman hekelt de ‘hetze’ tegen paus Franciscus (ND 16 januari). Dat bestrijd ik. Paus Franciscus leidt de kerk naar een volkomen chaos op leerstellig en disciplinair gebied.

Als priester die een grote zorg heeft over het pontificaat van paus Franciscus, voel ik mij aangesproken. Allereerst is de karakterisering ‘hetze’ tendentieus en onjuist.

Veel serieuze kardinalen, bisschoppen, theologen en lekengelovigen hebben vanaf het verschijnen van de pauselijke brief Amoris Laetitia (over seksualiteit, huwelijk en gezin) vragen gesteld aan paus Franciscus. Ze vroegen ook om bepaalde dubbelzinnigheden en onduidelijkheden te verklaren en de traditionele leer van de kerk omtrent huwelijk en seksualiteit ondubbelzinnig te bevestigen.

De paus reageerde niet op vragen van v …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?