Er is bij de synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt om Bijbelteksten heen gelopen

De synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt constateert dat de uitleg van sommige Bijbelteksten ‘te zeer omstreden’ is, en schakelt ze daarom uit van de bezinning. Dat is een ongehoorde stap. Opinie
De synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt constateert dat de uitleg van sommige Bijbelteksten ‘te zeer omstreden’ is, en schakelt ze daarom uit van de bezinning. Dat is een ongehoorde stap. | beeld Carel Schutte
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Het is zeer onbevredigend om Bijbelteksten over het zwijgen van de vrouw in de kerk het zwijgen op te leggen, alleen vanwege het feit dat wij niet tot een eenduidige uitleg kunnen komen.

Een bespreking van het synodebesluit van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt om vrouwen toe laten tot de ambten ligt op verschillende manieren gevoelig. Het is een hele opgave om in die tegenstrijdige en soms verwarrende gevoelens elkaar in het oog en in het hart te houden.

Maar al te snel koesteren we ons eigen – nieuwe of oude – gelijk, en sluiten we de ander buiten. Bij wat ik schrijf is het mijn oprecht verlangen dat juist in het zuiver omgaan met verschillende opvattingen de eenheid in Christus zich zal bewijzen. Ik wil hiermee bijdragen aan eenheid en vrede in de kerk.

Ik beg …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?