Een klaar-met-leven-pil: het kabinet moet er niet aan beginnen

De NVVE is een machtige lobby van zelfbewuste en hoogopgeleide mensen. Hopelijk denkt het kabinet ook aan alle minder mondige burgers in het land. Opinie
De NVVE is een machtige lobby van zelfbewuste en hoogopgeleide mensen. Hopelijk denkt het kabinet ook aan alle minder mondige burgers in het land. | beeld anp / Roos Koole
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Als er een pil komt voor mensen die ‘klaar met leven’ zijn, bevestigt dat het negatieve beeld van ouder worden. En zo’n pil kan ouderen onder druk zetten.

Binnenkort, wellicht deze week al, moet het kabinet een ingrijpende beslissing nemen. Het gaat over een zaak van leven en dood: moet er groen licht komen voor een klaar-met-leven-pil?

Het is een goede zaak dat het kabinet in 2014 hiervoor een ‘commissie van wijzen’ heeft ingesteld. De samenstelling was ook evenwichtig: niet alleen juristen, maar ook mensen uit de zorg. De voorzitter, Paul Schabel, is weliswaar prominent senator voor D66, maar ook een onafhankelijk denker, die openstaat voor argumenten uit andere stromingen.

Het duurde wel even voordat de commissie met een rapport k …
Dit is 10% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?