Een gezonde eurozone is streng

Toeristen op de Acropolis in Athene. Griekenland kreeg vorige maand opnieuw extra financiële ruimte van de Europese Unie. Daarvoor moet de Griekse regering in eigen land flink bezuinigen, onder meer op de pensioenen. Opinie
Toeristen op de Acropolis in Athene. Griekenland kreeg vorige maand opnieuw extra financiële ruimte van de Europese Unie. Daarvoor moet de Griekse regering in eigen land flink bezuinigen, onder meer op de pensioenen. | beeld ap / Thanassis Stavrakis
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het gaat beter met de economie, maar de eurozone is nog steeds niet gezond. Griekenland kan beter alsnog de uitgang nemen.

Gaat Europa opnieuw een ‘Griekse zomer’ tegemoet?

Het mag dan beter gaan met onze economieën, de problemen in de eurozone zelf zijn nog niet over. Griekenland heeft het opnieuw aan de stok met zijn crediteurs. Die kunnen het intussen niet eens worden: kwijtschelding of niet?

Bovendien zijn de weeffouten in de eurozone die leidden tot deze crisis, nog altijd niet aangepakt. De gapende sociaal-economische kloof tussen Noord en Zuid blijft. En afgesproken sancties worden niet gehandhaafd.

Als ChristenUnie en SGP blijven we nadenken over alternatieven. Het gaat om ónze muntunie, om ónze toekom …
Dit is 15% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?