Durf gevraagd in Den Haag

Burgemeester Aboutaleb poogt in Rotterdam burgers te laten meedenken over de ontwikkeling van hun wijk. Zo wordt de kloof tussen stadhuis en stadswijk verkleind en het gevoel van betrokkenheid vergroot. Opinie
Burgemeester Aboutaleb poogt in Rotterdam burgers te laten meedenken over de ontwikkeling van hun wijk. Zo wordt de kloof tussen stadhuis en stadswijk verkleind en het gevoel van betrokkenheid vergroot. | beeld anp / Jerry Lampen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Recent waren burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en ik te gast op het stadhuis van ’s-Hertogenbosch. Ons was gevraagd om als burgemeester en bisschop licht te laten schijnen op het thema ‘verbinden’.

Juist in onze verwarrende tijd, met veel onbehagen en onzekerheid, is het belangrijk te blijven reflecteren op datgene wat burgers van ons goede vaderland verbindt en geborgenheid biedt.

De burgemeester hield een gloedvol betoog vanuit zijn ervaringen in een politiek gepolariseerde stad. Maar ook een stad die door de overwinning van Feyenoord de verbondenheid uitbundig heeft gevierd.

Ik …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?