Desgevraagd getuigen van Pasen

‘Zijn jullie van de zwartekousenkerk?’ Die vraag kwam van moslims van de Turkse moskee in Harderwijk, na een jaar van regelmatige contacten met leden van de Petrakerk in Harderwijk. Opinie
‘Zijn jullie van de zwartekousenkerk?’ Die vraag kwam van moslims van de Turkse moskee in Harderwijk, na een jaar van regelmatige contacten met leden van de Petrakerk in Harderwijk. | beeld Koos van Loo
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Tegenover moslims getuigen van het evangelie doe je beter niet zomaar in een brief. Zeker niet als je elkaar verder nooit ontmoet.

Enkele Harderwijkse en Hierdense kerken schreven twee brieven, aan de Turkse en aan de Marokkaanse moskee in Harderwijk. Bij de moslims riep dat een ‘dubbel gevoel’ op (ND 26 maart). Daarbij gaat het om de Turkse moslims. De Marokkaanse moskee is in het bericht niet in beeld.

Een van de bedoelde kerken is de (vrijgemaakt-gereformeerde) Petrakerk. Als werkgroeplid nam ik pas achteraf kennis van beide brieven. Ik herken de reactie van de moslim die zei: ‘Het had wel wat neutraler gekund.’ Moet in een brief ter bemoediging van moslims zo expliciet naar de betekenis van Pasen verwezen worden?

T …
Dit is 14% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?