Denk mee over asielbeleid

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken tijdens een werkbezoek aan Zorgcentrum Zuylenstede. In het zorgcentrum is het voor vluchtelingen mogelijk om vrijwilligerswerk met ouderen te doen. Opinie
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken tijdens een werkbezoek aan Zorgcentrum Zuylenstede. In het zorgcentrum is het voor vluchtelingen mogelijk om vrijwilligerswerk met ouderen te doen. | beeld anp / Piroschka van de Wouw
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Als er een asielzoekerscentrum geopend moet worden, lijken de tegenstanders de toon te zetten. Wat je minder ziet, is dat een grote groep mensen heel anders denkt en graag wil meedenken over hoe het asielbeleid beter kan.

De meeste mensen hebben er gemengde gevoelens over. Er is bezorgdheid over integratie maar ook solidariteit met deze voor oorlog gevluchte mensen.

De komst van grote aantallen asielzoekers in 2014 en 2015 heeft voor een interessante beweging gezorgd: op iedere asielzoeker is inmiddels een vrijwilliger te vinden. Deze groep mensen wil graag ‘iets doen’ vanuit een gevoel van onmacht.

de asielzoekmachine

Met ons journalistieke project De Asielzoekmachine, onderzoeken we nu al vijf jaar ons asielbeleid. Hoe werkt het eigenlijk? En wat zou er anders kunnen?

Toen wij aan dit onderzoek begonnen e …
Dit is 12% van het artikel.

Lees gratis verder
na je aanmelding:

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?