De overheid meent beter te weten welke asielzoeker christen is dan de kerk.

In Iran komen veel moslims tot geloof in Jezus. Van degenen die daarom met gevangenschap worden bedreigd, weet een deel te vluchten via Griekenland en Macedonië (foto). Maar de IND gelooft hun verhaal lang niet altijd. Opinie
In Iran komen veel moslims tot geloof in Jezus. Van degenen die daarom met gevangenschap worden bedreigd, weet een deel te vluchten via Griekenland en Macedonië (foto). Maar de IND gelooft hun verhaal lang niet altijd. | beeld anp / Robin van Lonkhuijsen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In toenemende mate zijn asielzoekers, bijvoorbeeld uit Iran, er de dupe van dat de overheid beter meent te kunnen bepalen wie er christen is dan de kerk. Terwijl ze werkelijk recht hebben op onze bescherming.

Is het in onze rechtsstaat normaal dat de overheid categorisch beter meent te kunnen bepalen wie er christen is dan de kerk? Dat lijkt me in te druisen tegen het principe van de scheiding van kerk en staat die we in onze rechtsstaat koesteren. Ernstiger nog vind ik dat in toenemende mate asielzoekers er de dupe van zijn, terwijl ze werkelijk recht hebben op onze bescherming.

In de jaren negentig kwamen er tienduizenden Iraanse politieke vluchtelingen naar ons land en kregen hier status. De laatste paar jaar komen er opnieuw asielzoekers uit Iran. Nu om heel andere redenen.

in twijfel getrok …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?