‘De dame’ moet presteren

De zeventigjarige leider van de democratische beweging van Birma, Aung San Suu Kyi, maakt zich klaar voor de verkiezingen van 8 november. Haar symbolische waarde is groot, maar gaat ze dat ook waarmaken? Opinie
De zeventigjarige leider van de democratische beweging van Birma, Aung San Suu Kyi, maakt zich klaar voor de verkiezingen van 8 november. Haar symbolische waarde is groot, maar gaat ze dat ook waarmaken? | beeld ap / Khin Maung Win
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Als symbool was de Birmese Aung San Suu Kyi een belofte voor een vreedzame en open toekomst. Als politiek leider van haar partij is ze een teleurstelling.

Aung San Suu Kyi maakt zich klaar voor de verkiezingen van 8 november. De zeventigjarige leider van de democratische beweging van Birma verdient waardering en respect voor haar uitbundige campagneactiviteiten in een land met slechte infrastructuur en weinig comfortabele campagnelocaties. Het is een hoopgevende ontwikkeling dat zij na jaren van huisarrest eindelijk vrijuit campagne mag voeren voor historische verkiezingen.

Maar het land dat ze graag wil besturen, is verre van volmaakt. En in een onvolmaakte wereld kan een symbool moeilijk de overgang maken naar de praktische politiek.

In 1991 k …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?