De afgoderij van Donald Trump

Donald en Melania Trump komen uit de kerk, een episcopaalse kerk in Washington, waar ze een dienst bijwoonden vlak voor Trumps inauguratie op 20 januari. Opinie
Donald en Melania Trump komen uit de kerk, een episcopaalse kerk in Washington, waar ze een dienst bijwoonden vlak voor Trumps inauguratie op 20 januari. | beeld ap / Chris Kleponis
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ongetwijfeld noemt de nieuwe Amerikaanse president zich christen. Maar erg trouw in de leer is hij niet. Zijn kerk is de Verenigde Staten.

Veel Amerikanen lijken bereid het te laten passeren als president Trump blijk geeft van religieuze onkunde en ongevoeligheid. Maar dan maken ze volgens mij een fout.

Trump is zeer vroom en zijn godsdienstige overtuigingen zijn gevaarlijk diepgeworteld. Maar zijn vroomheid is geen weerspiegeling van een christelijk geloof. Ze wordt gevormd door zijn overtuiging van wat Amerika tot een buitengewoon land maakt.

Trump riep 20 januari, de dag van zijn inauguratie, uit tot ‘Nationale Dag van Patriottische Toewijding’. Hoezo dat? Christenen zijn toegewijd aan God, niet aan een natie.

Trump verdedi …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?