Dan gaan we het zelf wel doen!

In de nieuwe dorpssupermarkt in Sauwerd is de dorpstafel een centrale plek. Daar is gratis koffie en een gastdame of -heer voor de persoonlijke aandacht. Opinie
In de nieuwe dorpssupermarkt in Sauwerd is de dorpstafel een centrale plek. Daar is gratis koffie en een gastdame of -heer voor de persoonlijke aandacht. | beeld Auwert Postmus
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Hopelijk komen er nog veel meer coöperaties. Dat kan op allerlei terreinen waar de overheid zich terugtrekt of waar nu de markt regeert.

De coöperatiegedachte is helemaal terug van weggeweest. Vorige week nog heb ik er weer een mooi voorbeeld van mogen zien in mijn eigen woondorp, Sauwerd. Een dorpje met pakweg duizend inwoners in Noord-Groningen.

Het supermarktje dat er nog was, sloot een jaar geleden, maar het dorp liet het er niet bij zitten. Een jonge en enthousiaste vereniging Dorpsbelangen trok ten strijde. Er werd een coöperatie opgericht van en door het dorp. Nieuwe enthousiastelingen sloten zich aan en velen zetten de schouders eronder. En ja, veel schouders kunnen veel dragen.

Het resultaat is prachtig: een volwaard …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?