CU-kijk op EU – ja waar nodig

Forum voor Democratie en ChristenUnie kijken beide kritisch naar militaire missies wereldwijd. Op de foto: minister Hennis-Plasschaert tijdens een tweedaags bezoek aan de Nederlandse missie in Afghanistan, die de CU wel steunt. Opinie
Forum voor Democratie en ChristenUnie kijken beide kritisch naar militaire missies wereldwijd. Op de foto: minister Hennis-Plasschaert tijdens een tweedaags bezoek aan de Nederlandse missie in Afghanistan, die de CU wel steunt. | beeld anp / Piroschka van de Wouw
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Is een realistische benadering van Europa beter gewaarborgd bij het Forum voor Democratie dan bij de ChristenUnie? Niet dus. Dan wordt het te veel ‘nee’.

Jonathan van Tongeren schrijft dat de ChristenUnie de afgelopen jaren minder eurokritisch is (ND 8 september). Ook Erik Verbrugh stelt dat het ‘eurorealisme’ de laatste jaren structureel ontbreekt bij de ChristenUnie; het zou bij het FvD in betere handen zijn (ND 2 september).

Dat laatste is nogal een boude stelling. Het Forum voor Democratie is voorstander van een Nexit, een eenzijdig vertrek van Nederland uit de Europese Unie. Wat dat betreft levert het Forum voor Democratie inderdaad een alternatief, maar wel een alternatief dat desastreus is voor Nederland met zijn open economie.

Tussen …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?