Brief van een moeder aan haar verongelukte zoon: Wat blijft, is Vriendschap

Alle teams van Sparta Nijkerk, waar Mees van de Ridder voetbalde, namen een minuut stilte in acht. En het eerste elftal speelde tegen SC Genemuiden met rouwband om. Op het scorebord een foto van Mees. Opinie
Alle teams van Sparta Nijkerk, waar Mees van de Ridder voetbalde, namen een minuut stilte in acht. En het eerste elftal speelde tegen SC Genemuiden met rouwband om. Op het scorebord een foto van Mees. | beeld orange pictures / Helmich Lubberts
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Hieronder de tekst van een brief die Marieke van de Ridder schreef aan haar twaalfjarige zoon Mees, kort nadat hij was omgekomen bij een verkeersongeluk.

Mannetje mannetje, wat is iedereen druk met je. Het ongeluk dat jou is overkomen, is iedere ouder ‘worst nightmare’. In de krant lezen we niet over: ‘twaalfjarige jongen verongelukt’, maar over: ‘Mees van de Ridder is omgekomen bij tragisch ongeval’. Alsof de wereld je kende.

Je bent ons mannetje, maar je bent nu ook van iedereen. Zelfs volslagen onbekenden schrijven over je, of schrijven ons omdat ze meeleven. Voor ons heb je er altijd al toe gedaan, maar het is of je er in de wereld om ons heen ook toe doet. Wauw.

Je vader en ik zijn nu ook lid geworden van de onofficiële club van ouders …
Dit is 8% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?