Bid voor politici om bewogenheid en moed

<p>Een beeld van de Kroonbede dinsdagavond in de <span>Jacobus de Meerdere-kerk </span>in Den Haag. Er werd gebeden voor politieke keuzes die leiden tot een barmhartige samenleving.</p> Opinie

Een beeld van de Kroonbede dinsdagavond in de Jacobus de Meerdere-kerk in Den Haag. Er werd gebeden voor politieke keuzes die leiden tot een barmhartige samenleving.

| beeld Dirk Hol
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Dinsdagavond was in de Jacobus de Meerdere-kerk in Den Haag de Kroonbede, de jaarlijkse gebedssamenkomst voor Prinsjesdag. Hieronder de (iets ingekorte) tekst van de meditatie.

Een aantal maanden geleden hoorde ik een politicus vertellen dat zijn partij zeker graag iets deed voor migranten, maar het mocht niet ten koste gaan van onze welvaart. Ik was geschokt. Welke waarden zijn voor ons van belang in de zorg voor onze medemens? Is dat goed willen doen als het mij maar niets kost?

Ik ben zo dankbaar dat mensen de verhalen van God en Jezus met mensen hebben opgeschreven. De Bijbel houdt ons waarden voor die niet alleen relevant zijn voor achter de voordeur, maar ook voor hoe we de publieke middelen willen verdelen voor een barmhartige samenleving.

voorbijgangers

In he …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?