Bevrijd jongeren van studieschuld

In december diende studente Sara van Dinther, met de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), een petitie in bij de Tweede Kamer voor halvering van het collegegeld – en dan niet alleen maar voor het eerste jaar. Opinie
In december diende studente Sara van Dinther, met de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), een petitie in bij de Tweede Kamer voor halvering van het collegegeld – en dan niet alleen maar voor het eerste jaar. | beeld anp / Bart Maat
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De basisbeurs is verdwenen, maar waar blijft dat geld? Het kabinet moet de schade voor studenten en voor het onderwijs repareren.

‘Duizend euro voor iedere Nederlander’ – het is misschien wel Nederlands bekendste verkiezingsbelofte geworden. Het kabinet-Rutte 2 wist deze VVD-belofte niet te realiseren. Rutte-3 doet nu een hernieuwde poging. Nu niet duizend euro voor iedere Nederlander, maar duizend euro voor iedere student, als compensatiemaatregel voor het leenstelsel.

De Raad van State gaf onlangs een vernietigend advies over deze maatregel. Opnieuw lijkt er een belofte te sneuvelen – maar dit keer terecht.

De afgelopen dagen was onderwijsminnend Nederland in de ban van een onderzoek onder studenten van de hogeschool …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?