Bent u bereid om net als in Frankrijk voor één dag een keppeltje te dragen?

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Winno Eernstman, gevangenbewaarder

Ja, ik ben bereid om dat, net als in Frankrijk, uit solidariteit met de Joden te doen.

Cor Verkade, vastgoedbelegger

Ik zou willen dat Nederlandse kerkleiders het Franse voorbeeld volgen en ook ik zou dan uiteraard mijn keppeltje opzetten. We kunnen het Joodse volk niet snel genoeg ondersteuning bieden.

Martien Stam, gepensioneerd chauffeur

Ik heb er eerder serieus over nagedacht om een keppeltje te gaan dragen. Niet voor één dag, maar standaard. Zoals ook sommige christenen uit solidariteit in de oorlog de ‘Jodenster’ droegen.

Klaas Jan Hoff, akkerbouwer

Als het duidelijk zou zijn dat daardoor de haat tegen de Joden zou afnemen, of Gods naam erdoor zou worden geëerd, of de islamieten zou helpen de Here Jezus te leren kennen, dan zou ik het zeker doen.

Frea Kroese, fotograaf

Als alle christenen in mijn stad dit doen om een statement te maken, zou ik het willen doen, want ik ben me bewust van de invloed van een grote groep.

Gustaaf Modderman, ambulanceverpleegkundige

Nee, ik ben geen Jood maar christen en zou een T-shirt aantrekken met het N-teken.(ik ben een Nazarener)

Kees van Baardewijk, schrijver

Ja, ik zou bereid zijn een dag een keppeltje te dragen. Wel meer dagen trouwens. Ik toon me dan openlijk solidair met Joden die met dat keppeltje eerbied tonen voor God. Ook schaam ik me dan duidelijk het jodendom niet.

Nelleke Berntsen, docent mbo

Er worden overal helaas veel oprecht gelovigen aangevallen. Ik geloof niet dat genoemde actie daar iets aan zou kunnen verhelpen. Ik denk eerder dat het weer allerlei andere negatieve gevolgen heeft.

Ymkje Bouma, gepensioneerd verpleegkundige

Ik zou het heel moedig vinden als christelijke mannen een dag met een keppeltje op naar hun werk zouden gaan. Of ik dat zelf zou doen als ik een man was, betwijfel ik. Toch heeft het Joodse volk mijn steun en zegen.

Links

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?