Belastingplan gaat geld kosten

Het kabinet heeft dinsdag in de Eerste Kamer definitief groen licht gekregen voor 5 miljard lastenverlichting. Maar de directeur van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, zei diezelfde dag dat nieuwe bezuinigingen onvermijdelijk lijken. Opinie
Het kabinet heeft dinsdag in de Eerste Kamer definitief groen licht gekregen voor 5 miljard lastenverlichting. Maar de directeur van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, zei diezelfde dag dat nieuwe bezuinigingen onvermijdelijk lijken. | beeld anp / Remko de Waal
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De 5 miljard euro lastenverlichting die wordt uitgedeeld, komt niet alleen bij de verkeerde mensen terecht, het brengt ook nieuwe bezuinigingen dichterbij.

De ChristenUnie-fractie in de Eerste Kamer heeft dinsdag tegen het Belastingplan 2016 gestemd. Niet alleen omdat het plan niet rechtvaardig, te weinig groen en onrealistisch is, maar ook omdat het een onverantwoord belastingplan is.

Na vele tientallen uren debatteren over het Belastingplan 2016 in Tweede en Eerste Kamer heeft het belastingplan uiteindelijk de eindstreep gehaald. Met dank aan de steun van VVD, PvdA, CDA en ook D66, die met enkele kleine wijzigingen, met als resultaat een banengroei van 0,0 procent, uiteindelijk ook zijn stem aan het Belastingplan gaf.

Het Belastingplan bevat …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?