Autisme-vriendelijk evangelie

In het dagelijks leven vinden mensen met autisme het moeilijk om liefde of genegenheid van anderen te beantwoorden. Laat staan als het over God gaat. Opinie
In het dagelijks leven vinden mensen met autisme het moeilijk om liefde of genegenheid van anderen te beantwoorden. Laat staan als het over God gaat. | beeld pixabay
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Mogen mensen met autisme op een andere manier geloven dan mensen die geen autisme hebben? Het is goed om je bij hen te richten op bepaalde kernen van het christelijk geloof en andere aspecten soms even te parkeren.

De invloed van autisme op geloven is inmiddels een punt van aandacht in het christelijk onderwijs en de kerk. Scholen bezinnen zich op de thematiek, aan catechesemethodes worden speciale ‘weetvraagjes’ toegevoegd en er zijn zelfs initiatieven voor prikkelarme kerkdiensten. Maar er is nog wel een slag te maken.

Verdere bezinning kan zich toespitsen op twee punten: een theologische visie op mensen met autisme in de christelijke gemeente, en de relatie tussen bepaalde persoonskenmerken van mensen met autisme en kernen van het christelijk geloof.

bak vol feiten

Veel mensen met een autisme spect …
Dit is 8% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?