Als je veel (seksuele) relaties hebt gehad, heb je meer moeite om je aan je partner te verbinden

Als jongeren wisselen van partner, begint het proces van geestelijke binding opnieuw, maar minder krachtig. Na ongeveer vijf keer wisselen van partner gebeurt er niet zoveel meer. De belangrijkste conclusie van onderzoek hiernaar is dat de eerste binding de sterkste binding is. Opinie
Als jongeren wisselen van partner, begint het proces van geestelijke binding opnieuw, maar minder krachtig. Na ongeveer vijf keer wisselen van partner gebeurt er niet zoveel meer. De belangrijkste conclusie van onderzoek hiernaar is dat de eerste binding de sterkste binding is. | beeld anp / Remko de Waal
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dat partners moeite hebben zich aan elkaar te binden, heeft ook te maken met wisselende seksuele contacten die aan hun relatie zijn voorafgegaan.

Ton Coenen, directeur van Rutgers kenniscentrum op het gebied van seksualiteit, pleit voor eerlijke voorlichting als het gaat om abortus, maar ook voor goede seksuele voorlichting (ND 28 september). Die twee punten onderschrijf ik van harte en ze hebben alles met elkaar te maken.

Bij Er is Hulp, de hulpafdeling van Schreeuw om Leven, blijkt maar al te vaak dat de overweging tot een abortus te maken heeft met een instabiele (seksuele) relatie. Niet weten wie de vader is, onenightstand, echtscheiding, relatie is over enzovoort.

Aandacht voor seksualiteit en relaties is broodnodig. Goede, stabi …
Dit is 16% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?