Aan de basis leeft deze kerkfusie helemaal niet zo

Begrijpen kerkelijke leiders hoe de samenleving verandert, en hun gemeenteleden net zo goed? Wat betekent bijvoorbeeld onze vergroeiing met onze smartphones voor de overdracht van het evangelie ...? Opinie
Begrijpen kerkelijke leiders hoe de samenleving verandert, en hun gemeenteleden net zo goed? Wat betekent bijvoorbeeld onze vergroeiing met onze smartphones voor de overdracht van het evangelie ...? | beeld ap / Robert Lahser
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De fusie van vrijgemaakt- en Nederlands-gereformeerden heeft trekken van een achterhoedegevecht. Kunnen ze hun tijd en energie niet beter besteden?

‘Het is dik aan’, schreef het kerkblad Onderweg. Op landelijk niveau vielen termen als ‘aanzoek’ en ‘verloving’, want het doel is een huwelijk – de fusie van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) en de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK).

Op lokaal niveau werken beide kerken op veel plaatsen innig samen of zijn ze al in elkaar opgegaan. Hierbij klinken woorden van oprecht verlangen naar eenheid, om de barsten van de vijftig jaar oude breuk om Christus’ wil te helen. Aan gezamenlijke avondmaalstafels hebben ontroerende verzoeningen plaatsgevonden. Dat is mooi om mee te maken.

lofzang

T …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?