Luister naar

Quick Boys af van de laatste plaats

Nieuws
KATWIJK - Tijdens de eerste helft van het duel was vanaf de tribunes gemor te horen. Het ontbrak de Katwijkers aan inzet en concentratie, wat tot frustratie bij de aanhang leidde. Na rust lieten de Boys echter fraai voetbal zien waarmee DOTO met 3-1 opzij werd gezet.
Remco Benschop
maandag 17 september 2007 om 09:00

Overtuigend voetbal als in de tweede helft had de Katwijk-aanhang nog niet eerder gezien. De ploeg van John Blok keerde na een seizoen in de Hoofdklasse B vol goede moed terug naar 'de A'. De eerste twee duels gingen echter hopeloos verloren, met als resultaat een beschamende laatste plaats. En dat voor een club met aspiraties en een gloednieuwe accommodatie. Voor iedereen die Quick Boys een warm hart toedraagt, was zaterdag een overwinning dan ook meer dan een vereiste.

Daarvoor moesten ze wel winnen van de gasten uit Pernis. Door Ontwikkeling Tot Ontspanning (DOTO) haalde veel nieuwe spelers binnen, van wie veel met een aansprekende reputatie in het profvoetbal. Mede daarom worden de mannen van de nieuwe trainer Koos Waslander getipt als kampioenskandidaat. Toch had DOTO op een betere competitieouverture gehoopt. De eerste wedstrijd werd kansloos van directe concurrent Rijnsburgse Boys verloren (4-0). De week erna werd op het eigen Sportpark De Loswal TOGR op het nippertje met 1-0 naar huis gestuurd.

Zaterdag liet DOTO zien over genoeg individuele kwaliteiten te beschikken, maar collectief komt de ploeg nog duidelijk tekort om serieus mee te spelen om de hoofdprijs. In de eerste helft kon DOTO nog enkele malen gevaarlijk voor het doel van Quick Boys komen.

Daarbij zag de verdediging van Quick Boys er overigens niet best uit. Zodra de defensie onder druk kwam te staan, bleek deze nog altijd te wankelen. De linies v&243;&243;r de verdediging bezorgden meer tevredenheid op de tribunes. Via de flanken werd kans na kans gecreëerd wat in de 22e minuut leidde tot de openingstreffer. Hendrik van Beelen gaf voor vanaf de rechterkant, Maarten Bak nam de bal direct op de schoen en doelman Jacob van der Belt was kansloos: 1-0.

DOTO nam daarna het initiatief. Quick Boys werd op de eigen helft teruggedrongen en zag DOTO dichter bij een doelpunt komen. Het maakte het morrende publiek dat met 2300 supporters stevig vertegenwoordigd was er niet vrolijker op. Al bleef de tegentreffer uit.

Na de pauze begon de thuisploeg pas te voetballen. Het duel werd onvriendelijker. Voor het eerst begon de Quick Boysaanhang achter de ploeg te staan, wat leidde tot gemotiveerder spel. In een fase waarin het doelpunt aan beide kanten kon vallen, wist Quick Boys de score uit te breiden. Na een diepe bal vanaf de eigen helft van Maarten Bak kon Derek van der Plas aan een vrije doortocht beginnen. Oog in oog met doelman Jacob van der Belt schoot de middenvelder de 2-0 binnen.

Enkele minuten later gooide Hendrik van Beelen het duel definitief op slot. Dit frommeldoelpunt van de nummer tien zou volgens de Pernissers vooraf zijn gegaan door een overtreding, maar de scheidsrechter was gedecideerd.

DOTO deed een kwartier voor tijd nog iets terug via Van Dommelen, maar het slotoffensief was te slapjes om Quick Boys nog nerveus te maken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Bij christelijke organisaties lopen geloof en werk soms op een ongezonde manier door elkaar.

Werken bij christelijke organisatie valt soms tegen: zalvende woorden maar onrecht blijft bestaan

Het Nederlands Dagblad besteedde aandacht aan manipulatie, machtsmisbruik in de evangelische wereld. Maar het probleem speelt ook bij andere christelijke organisaties, schrijft Ineke Evink van vakorganisatie CGMV.

Mark Rutte, Geert Wilders en Sigrid Kaag. We hebben deze drie soorten politici nodig. Sterker, we zijn zélf van dit soort types en gedragen ons er naar.

We zijn saai, moralist en boos. En zo zijn ook onze politici. Daarom kunnen ze lastig samenwerken

Wij Nederlanders lijken op Rutte, Kaag en Wilders. Frank van den Heuvel laat zien hoe het karakter van iedere Nederlander bij een van deze drie politici past.

Stel dat ‘doe dit, tot Mijn gedachtenis’ al begint op het land? Dat is dus niet: onderwerp de grond aan een regime van uitputting, tot Mijn gedachtenis.

Avondmaal en eucharistie beginnen in de grond, waar het krioelt van torren en wormen

Jezus zegt niet: spuit gif op de vrucht en het blad en dood in het voorbijgaan alles er omheen, tot Mijn gedachtenis. Theoloog en boer in opleiding Elsa Eikema stelt prikkelende vragen bij ons avondmaal.

Afbeelding

Hoe het lijntje tussen de Nederlandse Gereformeerde Kerken en Israël hersteld kan worden

De Nederlandse Gereformeerde Kerken knipten het 'officiële lijntje' met Israël door, maar zoeken tegelijkertijd naar een manier om toch verbondenheid te tonen. Lieddichter Ria Borkent doet een voorstel.

Behandeling in de gesloten jeugdzorg heeft geen enkele kans van slagen zolang het aan echte nabijheid van hulpverleners ontbreekt.

Staatssecretaris Van Ooijen en Kamerleden, zet jullie boosheid over gesloten jeugdzorg om in actie

Hoe kan het dat staatssecretaris Van Ooijen (VWS) zegt dat de gesloten jeugdzorg misschien maar wat langer open moet blijven? Maak liever meer vaart om goede alternatieven te vinden, betoogt Margot Ende-van den Broek.

De Duitse bondskanselier Scholz staat onder druk: welke wapens gaat hij Oekraïne leveren?

Bondskanselier Scholtz kan een andere keus maken en zo een moreel belangrijke daad verrichten

Komende paasdagen vinden in Duitse steden vredesdemonstraties plaats. De leuze is: ‘Nooit weer oorlog is nú’. Want nú wordt besloten welke wapens Duitsland aan Oekraïne levert. Hans Ester legt uit hoe gevoelig dat ligt.