Luister naar

Ingezonden brief: De dokter zei: U bracht het geloof weer terug in het ziekenhuis

Nieuws
Jannita Polman Ommen
dinsdag 13 december 2016 om 03:00

Wat was het indrukwekkend om met zo’n 5000 mensen de Mars voor het Leven te mogen lopen (ND 12 december).

Eén verhaal dat ik daar hoorde, vond ik bijzonder indrukwekkend. Een echtpaar kreeg te horen bij een zwangerschap van 27 weken dat hun ongeboren kind een open ruggetje had en een open schedeltje. Ernstige problemen dus voor de hersenen. De artsen adviseerden een abortus – want dit kindje had toch geen levenskansen. Het echtpaar ging bidden met gemeenteleden en met familie. Zij wilden absoluut geen abortus, maar dan moet je tegenwoordig sterk in je schoenen staan, zo was hun ervaring. De ouders moesten vechten voor hun ongeboren kind. Artsen wilden niet meewerken aan een keizersnee.

De baby werd uiteindelijk via natuurlijke weg geboren. Zij die was opgegeven door artsen, is inmiddels drie jaar en door diverse operaties kan ook zij leven.

Eén arts was na afloop van een proces van moeilijke gesprekken en operaties bij de moeder gekomen. Hij had gezegd: U heeft het geloof weer teruggebracht in het ziekenhuis. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Kleine bedrijven zouden weleens meer kunnen bijdragen aan duurzaamheid, dan ze in enquêtes aangeven.

Kleine bedrijven minder duurzaam dan grote? Waarschijnlijk práten ze er minder over

Johan Graafland stelt dat kleine bedrijven achterblijven in duurzaamheid (ND 23 maart). Dat waagt ondernemer Henk Broekhuizen op basis van zijn eigen ervaring te betwijfelen.

Opinie

De lente is een tijd van vernieuwing en daar kunnen wij een voorbeeld aan nemen

De lente is een tijd van transformatie. Laten wij daarin de natuur volgen, en zelf ook transformeren, schrijft de Afghaanse dichter en schrijver Abdul Basir Shafaq.

Bij christelijke organisaties lopen geloof en werk soms op een ongezonde manier door elkaar.

Werken bij christelijke organisatie valt soms tegen: zalvende woorden maar onrecht blijft bestaan

Het Nederlands Dagblad besteedde aandacht aan manipulatie, machtsmisbruik in de evangelische wereld. Maar het probleem speelt ook bij andere christelijke organisaties, schrijft Ineke Evink van vakorganisatie CGMV.

Mark Rutte, Geert Wilders en Sigrid Kaag. We hebben deze drie soorten politici nodig. Sterker, we zijn zélf van dit soort types en gedragen ons er naar.

We zijn saai, moralist en boos. En zo zijn ook onze politici. Daarom kunnen ze lastig samenwerken

Wij Nederlanders lijken op Rutte, Kaag en Wilders. Frank van den Heuvel laat zien hoe het karakter van iedere Nederlander bij een van deze drie politici past.

Stel dat ‘doe dit, tot Mijn gedachtenis’ al begint op het land? Dat is dus niet: onderwerp de grond aan een regime van uitputting, tot Mijn gedachtenis.

Avondmaal en eucharistie beginnen in de grond, waar het krioelt van torren en wormen

Jezus zegt niet: spuit gif op de vrucht en het blad en dood in het voorbijgaan alles er omheen, tot Mijn gedachtenis. Theoloog en boer in opleiding Elsa Eikema stelt prikkelende vragen bij ons avondmaal.

Afbeelding

Hoe het lijntje tussen de Nederlandse Gereformeerde Kerken en Israël hersteld kan worden

De Nederlandse Gereformeerde Kerken knipten het 'officiële lijntje' met Israël door, maar zoeken tegelijkertijd naar een manier om toch verbondenheid te tonen. Lieddichter Ria Borkent doet een voorstel.