Afbeelding

Ida Gerhardt, met de klassieke vorm van haar poëzie, zegt mij veel meer dan de meeste moderne dichters

De klassieke poëzie van Ida Gerhardt zegt columnist Hans Werkman meer dan de meeste moderne dichters. Haar Verzamelde Gedichten houdt hij zijn leven lang.

Afbeelding

Nog steeds minder luchtreizigers in 2022 dan voor corona

De Nederlandse luchtvaart was afgelopen jaar nog steeds niet op het niveau van voor de coronapandemie, laten cijfers van het CBS zien. Vergeleken met 2019 vloog een kwart minder reizigers van en naar Nederland.

Afbeelding

Productieproblemen en afkoelende economie hinderden Apple

Techconcern Apple heeft in het laatste kwartaal van 2022 flink last gehad van productieproblemen bij een grote fabriek in China. Dat leidde ertoe dat het bedrijf vooral minder iPhones kon leveren. Maar ook de afzwakkende economie zat het bedrijf dwars.

Afbeelding

Spanje haalt banden aan met Marokko ondanks verdeeldheid regering

De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft donderdag een bezoek gebracht aan Marokko om de banden aan te halen. Hij krijgt veel kritiek over die reis en zelfs binnen zijn eigen regering klinken bezwaren omdat Spanje zou zijn gezwicht voor de Marokkaanse druk.

Afbeelding

Groei Google-moeder zwakt af, maar bedrijf belooft nieuwe energie

De groei van de omzet van Google-moeder Alphabet is in het afgelopen kwartaal bijna tot stilstand gekomen. Over heel het jaar was er nog wel een stevige verkoopplus. Maar de winst daalde aanzienlijk. Eerder zette Alphabet al het mes in het personeelsbestand waardoor 10.

Afbeelding

Starbucks krijgt minder bezoekers, vooral in China

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft het afgelopen kwartaal minder bezoekers getrokken. De omzet nam wel toe maar dat kwam volledig door prijsverhogingen.

Afbeelding

Webwinkel Amazon groeide door, maar leed wel verlies

Webwinkel en techbedrijf Amazon heeft vorig jaar zijn omzet verder opgevoerd. Het bedrijf verkocht 9 procent meer, maar desondanks zette Amazon een stevig verlies in de boeken.

Afbeelding

Moederbedrijf Facebook knalt omhoog op verdeeld Wall Street

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, is donderdag ruim 23 procent omhooggeschoten op Wall Street na de publicatie van een gunstig kwartaalrapport. Dat is de grootste koerswinst van het bedrijf op één dag in tien jaar tijd.