‘Zo snel mogelijk stoppen met gebruik aardgas’

Energiestrateeg Henri Bontenbal en ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik luisteren naar hoogleraar milieukunde Klaas van Egmond, die pleit voor straffere maatregelen om te kunnen voldoen aan de afspraken in het klimaatakkoord. Nederland
Energiestrateeg Henri Bontenbal en ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik luisteren naar hoogleraar milieukunde Klaas van Egmond, die pleit voor straffere maatregelen om te kunnen voldoen aan de afspraken in het klimaatakkoord. | beeld groenpand
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Met de kabinetsplannen op het gebied van duurzaamheid is niets mis, maar is de ambitie wel realistisch? Deskundigen zijn cynisch, maar benadrukken: als je de plannen wilt halen, moet je zo snel mogelijk stoppen met het aardgasgebruik.

Utrecht

Gaat het regeerakkoord ver genoeg op het gebied van duurzaamheid? Die vraag werd vrijdagavond in Utrecht gesteld op een bijeenkomst over duurzaamheid, georganiseerd door energiebedrijf Groenpand. ­Tientallen aanwezigen hielden hun groene briefje omhoog en maakten duidelijk: het regeerakkoord gaat niet ver genoeg.

Onzin, vindt Carla Dik, Kamerlid voor coalitiepartij ChristenUnie. ‘Er komt een klimaatwet, een nieuw energieakkoord, er wordt veel geld gereserveerd voor de omschakeling naar duurzame energie en de kolencentrales gaan dicht’, zegt ze.

Klaas van Egmond, hoogleraar ­milieuk …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?