Zij worden boer, maar wel anders

Van links naar rechts: Astrid Willems, Niels Kluytmans, Mark van den Akker, Niek Flokstra, Joep van Esch en Jeffry van Noord. Nederland
Van links naar rechts: Astrid Willems, Niels Kluytmans, Mark van den Akker, Niek Flokstra, Joep van Esch en Jeffry van Noord. | beeld Marcel van den Bergh
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Nee, zij voelen zich geen klimaat-bederver of dierenbeul in wording. Deze zes jongeren hebben een passie voor het boerenbedrijf. En ja, er is de stikstofcrisis. Maar zij willen geen ‘traditionele’ boer zijn zoals hun ouders. Zij worden de vernieuwers.

Den Bosch

De boeren die vorige week met hun trekkers naar het Malieveld trokken, waren het zat. Ze zijn uitgemaakt voor klimaatbedervers, dierenbeulen en natuurverpesters. Ze hebben te veel beesten, stoten te veel stikstof uit met hun stinkende bedrijven. In zo’n maatschappelijk klimaat: wie wil er dan nog boer worden?

Is er nog wel toekomst voor boeren in Nederland? Jawel, zeggen zes studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch waar boeren, tuinders en agrarisch ondernemers worden gekweekt voor de toekomst.

Als er eindelijk maar eens duidelijkheid zou komen, zucht Mark van den Akker (24). …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?