Zeesluis IJmuiden miljoenen duurder

<p><span>Luchtfotografie van de bouw van de zeesluis, aan de ingang van het Noordzeekanaal bij IJmuiden. De nieuwe zeesluis is 500 m lang, 70 m breed en 18 m diep. De grootste zeesluis van de wereld. </span></p> Nederland

Luchtfotografie van de bouw van de zeesluis, aan de ingang van het Noordzeekanaal bij IJmuiden. De nieuwe zeesluis is 500 m lang, 70 m breed en 18 m diep. De grootste zeesluis van de wereld. 

| beeld anp / dutchphoto
Het wordt een steeds groter financieel debacle: de vervanging van de negentig jaar oude sluis bij IJmuiden zit al 64 miljoen boven de begroting. De kosten zijn voor het Rijk en de aannemer.

IJmuiden

Door een reeks tegenvallers en vertraging valt de bouw van de nieuwe zeesluis bij IJmuiden voor de schatkist aanmerkelijk duurder uit. De verwachte kosten zijn nu 64 miljoen euro hoger dan begroot.

Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD) in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Het megaproject – dat het Rijk, gemeente Amsterdam en provincie Noord-Holland in totaal 895 miljoen zou kosten – ontpopt zich tot een steeds groter financieel debacle voor zowel het Rijk als de aanneemcombinatie BAM en Volkerwessels.

De bouwers moesten eerder dit jaar al bekennen …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?