Willem Holleder krijgt levenslang na slepend proces

<p><span>Een bordje met de naam van Willem Holleeder in de zwaarbeveiligde Bunker voorafgaand aan de uitspraak in de strafzaak tegen Willem Holleeder. </span></p> Nederland

Een bordje met de naam van Willem Holleeder in de zwaarbeveiligde Bunker voorafgaand aan de uitspraak in de strafzaak tegen Willem Holleeder. 

| beeld anp / Koen van Weel
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Willem Holleeder moet levenslang de cel in voor het opdracht geven voor vijf liquidaties, doodslag en zijn deelname aan een criminele organisatie.

Amsterdam

Dat kreeg hij donderdag te horen als uitkomst van het proces dat zeventien maanden heeft geduurd. In de rechtbank in Amsterdam las rechter Frank Wieland in een uur ‘een sterk verkorte versie’ van het vonnis voor. Hij ging daarbij in op de betrouwbaarheid van getuigen – onder meer van Holleeders zussen Astrid en Sonja – en achtte die verklaringen ‘wettig en overtuigend’. Daarbij speelden ook heimelijk opgenomen gesprekken met Holleeder een belangrijke rol.

De rechter veroordeelde Holleeder voor de moorden op Cor van Hout, Kees Houtman, John Mieremet, Willem Endstra en Thomas van de …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?