Wildplukken bezig aan een revival

Aan de meidoorn zitten honderden rode bessen. ‘Daar kun je een hele leuke dressing van maken, maar pas wel op je vullingen’, zegt Thomas van Slobbe. Nederland
Aan de meidoorn zitten honderden rode bessen. ‘Daar kun je een hele leuke dressing van maken, maar pas wel op je vullingen’, zegt Thomas van Slobbe. | beeld Carel Schutte
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Amper twintig jaar geleden golden bos en veld als ‘vies’, en mocht je er niets uit eten omdat je daar ziek van werd.

Maar wildplukken is bezig aan een maatschappijbrede opmars, signaleert Thomas van Slobbe, oprichter van het Wildplukkers Gilde Nederland.

Beek-Ubbergen

‘Kijk, zevenblad.’ Met een paar fikse handbewegingen maait Thomas van Slobbe zo een maaltje bij elkaar van het onkruid dat menig tuinliefhebber schrik aanjaagt. Immers, de woekerende wortelstokken van deze plant zijn onuitroeibaar. Dan maar opeten, vindt Van Slobbe. Met een strijdbaar glimlachje: ‘If you can’t beat them, eat t …
Dit is 10% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief