Waarom de camper al maar populairder wordt

Nederland
beeld uit het boek caravanity van kosmos uitgevers
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Onthaasten en terug naar de basis in de camper. Naast senioren en gezinnen met kinderen vallen ook jongeren voor de kampeerwagen. De camper is hip. Uit onderzoek in opdracht van de website Marktplaats blijkt dat jongeren veel op zoek gaan naar tweedehands exemplaren. Brancheorganisatie Bovag signaleerde vorig jaar al de trend dat ook gezinnen met jonge kinderen voor de kampeerauto kiezen. Wat maakt die manier van vakantie vieren zo aantrekkelijk?

Ruim 134.800 keer werd in maart en april op Marktplaats op campers gezocht. Dus liet de verkoopsite onderzoeksbureau Kien uitzoeken hoe de camperbezitter eruitziet. Kien ondervroeg 1034 Nederlanders met een kampeerwagen.

Opvallende uitkomst is dat de gemiddelde campereigenaar jong is. 44 procent van de ondervraagden was tussen de 25 en 29 jaar. Het merendeel van de camperbezitters is vrijgezel of heeft een relatie en (nog) geen kinderen.

Femke Creemers van Caravanity.nl, een opknapsite voor oude caravans en inmiddels ook campers, merkt ook dat de kampeerwagen in trek is. ‘We krijgen stee …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?